Düdüklüde Tavuk Tandır Tarifi - Düdüklüde Tavuk Tandırın Yapılışı Düdüklüde Tavuk Tandır Tarifi - Düdüklüde Tavuk Tandırın Yapılışı - Düdüklüde Tavuk Tandır Nasıl Yapılır Malzemeler: -1 bütün tavuk, parçalara ayrılmış.. -Biraz limon suyu, -Tuz , karabiber, kırmızı pul biber, kekik, kişniş, kimyon. Yapılışı: Tavuğun kemikli kısımlarını çorba yapmak üzere ayıralım, buzluğa kaldıralım. Kasabımıza parçalattığımız tavuğu yıkayalım düdüklü tencereye alalım. Tuz ve limonla etleri ovalım,baharatları ekleyelim. Baharatlar fazla baskın olmamalı, etin lezzetini kaybettirmemeli.. Tavuğun derili kısımlarının alta gelmesine özen gösterelim, ocağa alıp pişirmeye başlayalım. Kapağı kapatıp, ocağı kısalım. Yaklaşık 30 dakika pişirelim, tencerenizin pişirme özelliğine göre pişirme süresini azaltıp, çoğaltabilirsiniz..Tencerenin soğumasını bekleyip, kapağını açtığımızda genelde suyu kalmış olur. Tencereyi ocağa koyup ağzı açık olarak suyunu çekene dek pişirmeye devam edelim. Pilav, kızarmış patates, salata ayranla servis edebiliriz.. Afiyet olsun --------------Tualimforum İmzam-------------- |