tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tavuk Yemekleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tavuk Yemekleri Tavuk yemekleri tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Patlıcan Püreli Piliç
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
774

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.08.08, 17:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Patlıcan Püreli Piliç

Patlıcan Püreli Piliç


2 adet piliç veya bir irice yarka
2yemek kaşığı tereyağı
3-4 boy domates
1 orta boy soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 bardak su
Tuz-karabiber Patlıcan Püresi:
1 kg kemer patlıcan ( 4-5 orta boy)
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
1 1/ 2 su bardağı süt
1/ 2 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz-karabiber



Yapılışı:

1.Temizlenmiş piliçleri kemikli olarak but, kanat, ve gögüs olmak üzere parçalara ayırın. Yağı bir tavada eritin ve piliçleri derileri üzerine yatırarak tavaya koyun; üçer dakika arayla çevirerek kızartın
2. Kızaran piliçleri bir çelik tencereye alın. Tavada kalan yağın fazlasını ayırın ve rendelenmiş soğan, doğranmış domates ve biber katıp 3-4 dakika kavurun. Bir bardak su, tuz ve karabiber koyup iki-üç taşım kaynatın Bu karışımı piliçlerin üzerine boşaltın. Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
3. Patlıcanları elektrik ocağında ya da kömür ateşi veya ocak üzerinde çevirerek kızartın. Kabuklarını soyup limonlu suya bırakın; sıkarak sudan çıkartın ve ince ince kıyın. Unla yağı biraz kavurun. Sonra da patlıcanı katıp karıştırarak azar azar sütü yedirin. Tuz, biber, koyup pişirin. Ateşten almadan önce kaşarpeynirini katın.
4. Patlıcan püresiyle piliçleri servis tabağına uygun bir biçimde yerleştirip servis yapın
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
patlican, pilic, pureli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Broiler Etlik Piliç Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firmalar - Broiler Etlik Piliç P Kartal Ankara 1 26.03.15 11:33
Broiler Etlik Piliç Çevre Danışmanlık Hizmeti Veren Firmalar - Broiler Etlik Piliç Çe Kartal Ankara 0 09.10.13 16:32
Broiler Etlik Piliç Geçici Faaliyet Belgesi Veren Firmalar - Broiler Etlik Piliç Geçi Kartal Ankara 0 09.10.13 16:08
Rüyada Patlıcan Görmek - Rüyada Patlıcan Görmek Açıklaması ve Yorumu - Patlıcan Rüya Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 02.01.13 22:06
Rüyada Piliç Görmek - Rüyada Piliç Görmek Açıklaması ve Yorumu - Piliç Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 01.01.13 23:55


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:28 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2