Domatesli Piliç Buğulama Domatesli Piliç Buğulama 2 adet piliç ( 650- 700 gr’ lık) 3 orta boy domates 2 orta boy soğan Tuz-karabiber 1 kaşık tereyağ Yapılışı: 1. Piliçleri temizleyip yıkadıktan sonra, büyücek çelik bir tencereye koyun. Tuz ve biberle her tarafını ovuşturun. 2. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Soğanları da ayıklayıp irice rendeleyin. 1 kahve fincanı suyla birlikte piliçlere katın. Ağzını sıkıca kapatın. Tencerenin kapağı ısındığı zaman ateşi kısık duruma getirin. Piliçler yumuşayana dek 40-45 dakika pişirin. 3. Piliçleri servis tabağına alın. Tencerede kalan sosu süzerek piliçlerin üzerine döküp servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |