Tavuk Gögsü Izgara Tavuk Gögsü Izgara 4 ya da 6 parça tavuk gögsü ( kemiği ve derisi alınmış) 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı limon suyu 2 çay kaşığı kekik Tuz- karabiber Garnitürü: Pilav- yaprak patates Domates-yeşil sivri biber Yapılışı: 1. Birer kişilik parçalara bölünmüş ve hafifçe ezilmiş olan tavuk gögüslerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Yağ ve limon suyu sürerek buzdolabında 1 saat bekletin. 2. Elektrik ya da kömür ızgarası üzerine yerleştirin. Kurutmadan açık pembe renkte pişirin. Domatesleri ortalarından ikiye ayırın. Biberle birlikte ızgarada pişirin. 3. Tavuk etlerini bir tabağa alın; çevresine pilav, patates kızartması, biber ve domates koyup servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |