Tavuk Sote Tavuk Sote 2 tavuğun gögüs kısmı ( derisi çıkarılmış 4 parça gögüs eti) 4 adet çarliston biber 3 orta boy domates, 3 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz-karabiber-1 tatlı kaşığı kekik 1/ 2 demet maydanoz Yapılışı: 1. Tavuk etlerini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalar halinde kesin. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini ayırıp ince ince doğrayın. 2. Yukarıda hazırladığınız gereçleri çelik bir tavayla ateşe koyun. Yağ katın ve üstü kapalı olarak önce kısık bir ateşte pişmesini sağlayın. Tuz, karabiber ve kekik serpin ve 5 dk sonra ateşten indirin. Maydanozla süsleyip patates kızartmasıyla servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |