Yeşil Soğan ve Hardal Soslu Piliç Yeşil Soğan ve Hardal Soslu Piliç Malzemeler 4 Adet piliç kalça
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
4 Çorba kaşığı tereyağı
6 Adet ince doğranmış taze soğan
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı hardal
Yarım su bardağı tavuk suyu
1 Çorba kaşığı taze kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz Hazırlanışı Kemiksiz piliç kalçalarını tuzlayarak, sıvı yağda altın sarısı renk alıncaya kadar alt üst edin.
Taze soğanları ince ince doğrayın.
Tereyağını eriterek taze soğanları birkaç kez çevirin.
Unu ilave ederek 1 dakika kavurun.
Hardal ve tavuk suyunu ekleyerek bir taşım kaynatın.
Piliçleri bu sosa ilave ederek 10 dakika ağır ateşte pişirin.
Üzerine doğranmış taze kekik serperek sıcak olarak servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |