Fırında Patlıcanlı Tavuk Fırında Patlıcanlı Tavuk Malzemeler 4 Adet ince patlıcan 1.5 Kiloluk tavuk 4 Çorba kalığı zeytinyağı 6 Adet arpacık soğan 4 Adet domates 1 Çorba kaşığı beyaz sirke 2 Çorba kaşığı kırmızı sirke 1.5 Su bardağı tavuk suyu 3 Çorba kaşığı bal 2 Adet limon kabuğu rendesi 4-5 Dal maydanoz İç malzemesi : 1 Adet soğan 2 Diş sarımsak 1 Adet limon suyu 1 Tutam biberiye Tuz Hazırlanışı Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tuzlayıp, acısını çıkarmak için süzgeçte bekletin. Yıkayıp, kurulayın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kıyılmış soğan, soyulmuş sarımsak, biberiye, limon suyu ve tuzu karıştırıp tavuğun içine yerleştirin. Açık kısmını kürdanla tutturun. 2 Çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp, tavuğu sık sık çevirerek kızartın. Arpacık soğanlar ve küp doğranmış domatesleri ilave edip kavurun. Beyaz sirke ile ıslatıp, buharlaştırın. Et suyu, kırmızı sirke, limon kabuğu rendesi, kıyılmış maydanoz ve balı ekleyip, hepsini bir fırın kalıbına aktarın. Üzerini alüminyum kağıtla örterek fırına verin ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Kalan yağı tavada kızdırıp, patlıcanları kızartın. Tavuğa ilave edip, fırında 30-35 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |