![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Ballı Kek ![]() Malzemeler: * 225 g tuzsuz tereyagi (kuplere bolunmus, veya margarin) * 200 g + 2 y.k. bal * 100 g esmer seker * 3 iri yumurta (cirpilmis) * 300 g un * 2 c.k. kabartma tozu Yapilisi: 1. Firini 140 ye ayarlayin ve 20 cm capindaki bir kek kalibini yaglayin. 2. Tereyagini, sekeri ve bali kucuk bir teflon tencereye alip kisik ateste tamamen sivilasincaya kadar isitin. Karisim tamamen eriyip ozdeslesince atesi yukseltip bir dk kadar kaynamaya birakin ve sogumasi icin bekletin. 3. Cirpilmis yumurtagi sogumus balli karisima ekleyip tahta bir kasikla iyice karistirin. Unu ekleyip hepsi tamamen karisincaya kadar cirpin. 4. Keki kaliba boslatio firina verin ve iyice kabarip altin rengini alana kadar (~50 - 60 dk) pisirin. Batirdiginiz kurdan temiz cikiyorsa kekiniz pismis demektir. 5. Pisen keki firinda sogumaya birakin, daha sonra kalibindan cikarip tabakta bir muddet dinlendirin. Geri kalan bali bir kapta isitip pasta fircasi ile kekin uzerine surun. Soguyunca servis yapin. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
balli, kek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Ballı Elma Kompostosu - Ballı Elma Kompostosu Tarifi | Berfin | Hoşaflar Kompostolar | 0 | 30.07.12 01:36 |
Ballı Muz Tatlısı | AnGeL | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 22.10.10 19:10 |
Ballı Tarçınlı Muz | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 20.01.10 17:33 |
Ballı Limonlu Kek | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 20.12.09 03:08 |
Cevizli Ballı Kek | tualim | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 06.03.08 15:57 |