tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sarığı Burma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
775

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.09.08, 00:40   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Sarığı Burma

Sarığı Burma





Malzemeler

Hamuru için:

1/2 kg Un

3 Adet Yumurta

1 Çay Bardağı Süt

1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1 Tutam Tuz

3 Çorba Kaşığı Yoğurt

Yufkaları açmak için 1 Kase Nişasta

İçine: 1/2 kg Ceviz

Üzerine:

1 Paket Margarin

7 Su Bardağı Toz Şeker

8 Su Bardağı Su

1/2 Limon



On hazırlık olarak, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım limonu sıkm. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.

1- Derince bir kabın içinde, yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapın.



2- Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın. Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin.

3- Yufkayı oklavaya sarın.

4- Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın.

5- 1 paket margarini eritip, sarığı burmaların üzerine dökün. Onceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün.

Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
burma, sarigi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Burma Telefon Kodu - Burma Uluslararası Telefon Kodu Esra Asya Ülkeleri 0 21.09.11 03:04
Burma Baklava AnGeL Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 04.08.11 21:34
Fındıklı Burma Kadayıf - Fındıklı Burma Kadayıf Tarifi AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 29.05.10 02:20
Burma Baklava AnGeL Bayram Tatlıları 0 26.11.09 04:27
Burma Tatlısı ASYA Bayram Tatlıları 0 09.11.08 03:06


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:10 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2