![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Sarığı Burma Malzemeler Hamuru için: 1/2 kg Un 3 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kaşığı Yoğurt Yufkaları açmak için 1 Kase Nişasta İçine: 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardağı Toz Şeker 8 Su Bardağı Su 1/2 Limon On hazırlık olarak, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım limonu sıkm. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın. 1- Derince bir kabın içinde, yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapın. 2- Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın. Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin. 3- Yufkayı oklavaya sarın. 4- Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın. 5- 1 paket margarini eritip, sarığı burmaların üzerine dökün. Onceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün. ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
burma, sarigi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Burma Telefon Kodu - Burma Uluslararası Telefon Kodu | Esra | Asya Ülkeleri | 0 | 21.09.11 03:04 |
Burma Baklava | AnGeL | Ramazan Yemekleri-Tatlıları | 0 | 04.08.11 21:34 |
Fındıklı Burma Kadayıf - Fındıklı Burma Kadayıf Tarifi | AnGeL | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 29.05.10 02:20 |
Burma Baklava | AnGeL | Bayram Tatlıları | 0 | 26.11.09 04:27 |
Burma Tatlısı | ASYA | Bayram Tatlıları | 0 | 09.11.08 03:06 |