Muska Tatlısı - Muska Tatlısı Tarifi Tarifi Muska Tatlısı - Muska Tatlısı Tarifi Tarifi Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 bardak su
2 damla limon suyu
Yapılışı:
Muhallebisini haızlamak için 2 su bardağı sütü tencereye alınır ve üzerine 3 yemek kaşığı buğday nişastası ile 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edilip katı kıvamlı bir muhallebi pişirilir.Şerbeti için de 2 su bradağı toz şeker ve 2 bardak su tencereye alınır ve kaynatılır. Şerbet koyulaşunca 2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Üst üste 3 kat baklavalık yufka koyulur ve 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir. Kesilen şeritler eritilmiş tereyağı ile yağlanıp, ucuna 1 tatlı kaşığı muhallebi yerleştirilir ve muska şeklinde sarılır. Kalan yufkalar da üçer üçer konarak kesilip, muhallebi ile sarılır. Sarılan yufkalar yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir ve kalan tereyağı ile yağlanıp önceden 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökülür ve toz Antep fıstığı ile süslenir. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |