Çölyak Hastaları İçin Tatlı Tarifi- Glutensiz Kemalpaşa Tatlısı Malzemeler: - 2 Yumurta - 1 Su bardağı mısır unu - 1 Su bardağı glutensiz un - 1 kase tatlı lor - 3 Yemek kaşığı tereyağ yada süt kaymağı - 1 paket kabartma tozu - Yarım çay kaşığı tuz. Şerbet: - 3 Su bardağı tozşeker - 5 Su bardağı su - İsteğe göre çeyrek limon suyu Yapılışı: Yoğurma kabımızın içine tüm malzememizi koyuyoruz. Yanlız hepsi herzamanki gibi oda sıcaklığında olacak. Tüm malzemeyi elimizle güzelce yoğuruyoruz. Kurabiye gibi sert olmayan ve ele yapışan bir hamur olacak. Elimizi gerektiğinde ıslatıp hamurlarımızı kurabiye şeklinde tepsiye sıralıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya dek pişiriyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz. Şerbeti için su ve şekeri bir tencerede koyuyoruz. Kaynamaya başlarken içine soğumuş olan kemalpaşalarımızı atıyoruz. Kaynadıkdan sonra kısık ateşte 30- 35 dk. şerbeti iyice içine çekene kadar ateşde duracak. Şerbetini çekene kadar arasıra çevirerek kaynatıyoruz. Sertçe karıştırmayın tatlı dağılır.Sonra altını kapatıp ateşten alın. Soğuduktan sonra servis tepsimize dizebiliriz. Alıntı.