tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Antep Usulü Aşure - Antep Usulü Aşure Tarifi
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Tatlı ve Kek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Antep Usulü Aşure - Antep Usulü Aşure Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
875
LinkBack
Seçenekler
12.12.11, 17:29
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Antep Usulü Aşure - Antep Usulü Aşure Tarifi
Antep Usulü Aşure
Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
2 çorba kaşığı bal
Yarım su bardağı nohut
2/3 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı fasulye
Tuz
1 kahve fincanı lolaz (kuru börülce)
Fıstık, ceviz, badem
1 çorba kaşığı pirinç
Meyve şekerlemeleri
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı gül suyu
1 adet portakal
2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
Kestane
Nar taneleri
Mayana (rezene)
Yapılışı
Aşurelik buğdayı geceden bir iki taşım kaynatarak ıslatın. Sabahtan en az bir saat pişirin. Nohutu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin, suyunu dökmeyin, gerekebilir. Börülceyi de geceden ıslatıp sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin. Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada pirinci yıkayıp tencereye ilave edin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın. Fıstık ve bademin kabuklarını soyun. Cevizi rendeleyin veya ince ince kıyın. Portakal kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısı, incir
vb
koyacaksanız onları küçük küplere doğrayın. Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip, soyup küçük küplere doğrayın. Kenarda bekletin. Aşurelik buğday pirinçle pişerken bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Haşladığınız börülceyi koyun.
Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun (şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz). 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu arada suyunu kontrol edin, muhallebiden daha suluca olmalı. Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız. Sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin. Şekerini ve kıvamını son kere kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın. Şimdi balı, portakal kabuğu rendesini ve gül suyunu koyabilirsiniz. Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin. Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
antep
,
antep mutfağı
,
antep usulü aşure
,
antep usulü aşure malzemeleri
,
antep usulü aşure nasıl yapılır
,
antep usulü aşure tarifi
,
antep usulü aşure yapılışı
,
asure
,
aşure tarifi
,
tarifi
,
usulu
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Etli Antep Dolması - Etli Antep Dolması Tarifi - Etli Antep Dolması Yapılışı
Başak
Dolmalar Ve Sarmalar
0
14.07.13
19:44
Aşure Ayı Orucu Nedir - Aşure Ayı Orucunun Faziletleri
Tuna
Ramazan Özel / Oruç / Kurban Bayramı
0
16.11.12
00:59
Rüyada Aşure Görmek - Rüyada Aşure Görmek Yorumu - Rüya Tabiri Aşure
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
26.02.12
17:03
Saray Usulü Aşure
AnGeL
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
01.10.11
19:09
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:20
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
12:05
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread