Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Tarifi - Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Yapılışı Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Tarifi - Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Yapılışı Malzeme: ½ kilo süt 125 gr. Margarin 4 yumurta Şurubu: 4 su bardağı toz şeker 3,5 bardak su 1 – 2 bardak limon suyu Süt ve yağ kaynatılır. 1 su bardağı irmik tencereye atılır. Hamurun içine yumurtalar atılıp yedirilir. Yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile parça parça halinde hamurlar alınarak konur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir. Pembeleşinceye kadar pişirilir. Şurubu: 4 bardak su ile şeker kaynatılır. Fırından tepsi çıkarılır ve tatlılar bıçak yardımı ile kaldırılır ve üzerine ılık şurup dökülür. Kübra Kutal --------------Tualimforum İmzam-------------- |