tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Saray Usulü Aşure
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
706

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.10.11, 19:09   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Saray Usulü Aşure

Saray Usulü Aşure



Malzeme:
100 gram aşurelik buğday
1 kahve fincanı Bizim Mutfak Nohut
150 gram toz şeker
1 kahve fincanı Bizim Mutfak Kuru Fasulye
1 çorba kaşığı kuru üzüm
5-6 adet kuru kayısı
3 adet kuru incir
su
Süslemek için :
tarçın
taze böğürtlen

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. Su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapalı olarak 30 dakika pişirin. Fasulye ve nohudu süzüp ayrı kaplarda haşlayın. Buğdayı ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4,5 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu, un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Zar şeklinde doğranmış kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Aşure piştikten sonra küçük doğranmış incirleri ekleyip karıştırın. Aşure sıcakken servis yapacağınız kaselere paylaştırın. Soğuyunca üzerini toz tarçın ve böğürtlen taneleri ile süsleyerek servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
asure, saray, saray usulü aşure malzemeleri, saray usulü aşure nasıl yapılır, saray usulü aşure tarifi, saray usulü aşure yapılışı, usulu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Aşure Ayı Orucu Nedir - Aşure Ayı Orucunun Faziletleri Tuna Ramazan Özel / Oruç / Kurban Bayramı 0 16.11.12 00:59
Antep Usulü Aşure - Antep Usulü Aşure Tarifi ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 12.12.11 17:29
Saray Usulu Revani AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 18.07.11 18:00
Saray Usulü Lahana Dolması ASYA Dolmalar Ve Sarmalar 0 26.01.10 19:25
Saray Usulü Piliç Sarma Berfin Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 07.08.08 15:32


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:55 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2