tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Padişah Lokması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
817

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.10.11, 19:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Padişah Lokması

Padişah Lokması





Padişah Lokması

Malzemeler

3/4 kahve fincanı tereyağı
5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı ılık su
1/2 kahve kaşığı tuz
30 gr maya
Şurubu
2 bardak su
2 bardak toz şeker
1 kaşık limon suyu
Kızartmak için
1 bardak zeytinyağı

Hazırlanışı

2 bardak su, toz şeker ve limon suyu bir tencereye konularak ateşe oturtulur. Şeker, eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır. Sonra, koyuca bir şurup kıvamına gelinceye kadar onbeş dakika kaynatılır. Ateşten alındıktan sonra iyice soğuması beklenir. Yayvanca ve büyük bir kâseye unun üçte biri konur. Ortasına bir çukur açılarak buraya bira mayası dökülür. Maya bir kaşıkla karıştırılırken 3/4 fincan ılık su yavaş yavaş dökülür ve mayayla iyice karıştırılır. Suyla karışmış mayaya kenarındaki unlar yavaş yavaş karıştırılarak hamur yapılır. Hamurun yoğrulması bitince sıcak bir yerde yarım saat dinlendirilir.
Hamur, iyice kabarınca oda ısısında yumuşamış tereyağı, geri kalan un, iki fincan ılık su ve tuz katılıp sulu ve özlü bir hamur durumuna getirinceye kadar yoğrulur. Sıcakça bir yerde bir saat kadar bırakılır.
Bir tavada zeytinyağı kızdırılır. Kabarmış olan hamur, avuç içinde sıkılır ve avucun üstünden fırlayan hamur ıslak bir kaşıkla alınarak tavaya atılıp kızartılır. Azıcık pembeleşince lokmalar tavadan alınıp yağları süzülür. Bütün lokmalar bu şekilde biraz kızardıktan sonra birkaç partide ikinci kez kızartılırlar. Bu kez lokmalar nar gibi kızarıncaya kadar tavada tutulurlar. Sonra kevgirle alınarak şuruba atılırlar ve servis yapılır.


Afiyet Olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
lokmasi, padisah, padişah lokması malzemeleri, padişah lokması nasıl yapılır, padişah lokması tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Padişah Görmek - Rüyada Padişah Görmek Açıklaması ve Yorumu - Padişah Rüya Tab Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 03.01.13 19:57
Padişah Hoşafı - Padişah Hoşafı Tarifi Berfin Hoşaflar Kompostolar 0 30.07.12 18:32
Padişah Hoşafı - Padişah Hoşafı Tarifi Berfin Hoşaflar Kompostolar 0 30.07.12 01:48
Sünger Lokması Tarifi - Sünger Lokması Nasıl Yapılır - Sünger Lokması ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 03.12.11 01:48
Türkmen Lokması Nasıl Yapılır - Türkmen Lokması - Türkmen Tatlısı Tanem Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 30.07.10 19:02


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:38 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2