tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kakaolu Bisküvili - Vişneli Parfe
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Tatlı ve Kek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kakaolu Bisküvili - Vişneli Parfe
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1136
LinkBack
Seçenekler
27.07.08, 15:10
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kakaolu Bisküvili - Vişneli Parfe
Malzemeler
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
10 adet sade ya da kakaolu petibör bisküvi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Taze ya da dondurulmuş vişne
Muhallebi İçin
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Yapılışı
Öncelikle şeker, un ve sütü bir tencereye koyarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayın. Kram şantinin kıvamının güzel olması için sütün soğuk olmasına dikkat edin, sonucu gerçekten etkiliyor.
Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın. Ben genelde lavabonun içini suyla doldurup tencereyi içine oturtmayı tercih ediyorum. Soğuyan muhallebinin içine krem şantiyi ekleyip karıştırın, ama çok fazla değil.
Hazırlanan kremanın içine bisküvileri kırın. Ben bisküvileri "neredeyse ufaladığıma" dair eleştiriler alsam da, bu haliyle de güzel oldu. Ama biraz daha büyük parçalar olsa daha hoş olabilirdi, katılıyorum.
Bisküvilerin üzerine vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
Parfeyi koyacağınız kalıbın içini vişnelerle döşeyin. Ben derin dondurucudan çıkardığımız vişneleri -haliyle- çekirdekli olarak kullandım. Taze vişe çok daha lezzetli olurdu. Ayrıca belki çekirdeklerini ayırma fırsatım da olurdu.
Vişnelerin üzerine bisküvili kremayı dökün, üzerini düzleyin. Derin dondurucuda dondurun. Donan parfeyi ters çevirip dilimleyerek servis edin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
biskuvili
,
kakaolu
,
parfe
,
visneli
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Kakaolu Kek Tarifi - Kakaolu Kek Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri
Başak
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
1
12.12.17
15:22
Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır - Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır Resimli Anlatım
ASYA
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
0
23.09.13
17:26
İki Renkli Bisküvili Pasta Tarifi - İki Renkli Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır
Başak
Pastalar ve Börekler
0
01.05.13
22:07
Bisküvili Baton Pasta Tarifi - Bisküvili Baton Pasta Nasıl Yapılır - Bisküvili Baton
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
03.12.11
02:13
Vişneli Parfe
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
17.12.08
16:49
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
02:31
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread