tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yufka Tatlısı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1919

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.08.11, 09:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yufka Tatlısı

Yufka Tatlısı

Malzemeler:

6 adet kuru yufka
3 çorba kaşığı şeker
1 kase çekilmiş fındık
1 su bardağı su
Zeytinyağı

Yapılışı:
Yufka tatlısı için 1 kase fındık blendırda küçük parçalar haline gelinceye kadar geçirilir. Büyük teflon tavaya (teflon tavanız yok ise fırına girebilecek borcam da olabilir) yufkanın yapışmaması için 1 avuç zeytinyağı gezdirilir. 3 adet kuru yufka (marketten alınmış yufka da olabilir) tavaya yerleştirilir. Eğer kuru yufka bulunabilirse önce tavaya sığabilecek şekilde koparılarak suda ıslatılır. 1 kâse blendırda çekilmiş fındıkların üzerine 3 çorba kaşığı şeker ilave edilir. 5 adet ceviz büyüklüğünde tereyağı da iç harcın üzerine eklenerek geri kalan 3 kuru yufka ile üzeri kapatılır. (tereyağı hazır ya da ev yapımı olabilir). Kısık ateşte 15 dakika ara ile çevirerek pişmesi sağlanır. Fındıklı yufkamız 30 dakikada pişerek ayrı bir kaba alınır. Ayrı bir tencerede 3 bardak şekere 3 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Kaynama süresi 15-20 dakika olup kısık ateşte pişirilmesi gerekmektedir. Kaynama başlayınca içine 3-4 damla limon suyu konarak soğumaya bırakılır. Şerbet yapışkan kıvamını alıp soğuyunca pişmiş olan fındıklı yufkanın üzerine dökülür. Tatlımız ortalama 6 ile 8 kişiliktir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
tatlisi, yufka, yufka tatlısı, yufka tatlısı nasıl yapılır, yufka tatlısı tarifi, yufka tatlısı yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Düğme Tatlısı Tarifi - Düğme Tatlısı Nasıl Yapılır - Düğme Tatlısı ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 2 15.01.20 15:16
Rüyada Yufka Görmek - Rüyada Yufka Görmek Açıklaması ve Yorumu - Yufka Rüya Tabiri Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 27.07.12 17:00
Rüyada Yufka Ekmek Görmek - Rüyada Yufka Ekmek Görmek Açıklaması ve Yorumu - Yufka Ek Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 27.07.12 16:58
Tavuklu Yufka Böreği Berfin Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 07.08.08 17:23
Tahinli - Cevizli Yufka Tatlısı ASYA Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 27.07.08 15:07


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:58 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2