Portakallı Kek Malzemeler:
-3 yumurta
-7 çorba kaşığı şeker -7 çorba kaşığı un-1 çay ka
şığı kabartma tozu -1 portakal kabuğu ve suyu
Şurubu için:-1 portakal kabuğu rendesi -2 portakal suyu
-4- 5 çorba kaşığı şekerYap
ılışı: Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.Üç yumurta ile 7 çorba ka
şığı şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
İçine portakal suyu ve kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 30- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır, tabağa alınır.5- portakal kabu
ğu rendesi ve iki portakal suyu ile 4- 5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür.