tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Saray Usulu Revani
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
771

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 18.07.11, 18:00   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Saray Usulu Revani

Saray Usulu Revani


5 adet yumurta
1 su bardağı toz halinde çekilmiş badem
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
Yarım paket tereyağı
Şerbet için:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Akları 1 fiske tuzla mikser yardımıyla kar haline gelene kadar çırpılır. Başka bir kabın içinde yumurta sarıları ve pudra şekeri iyice çırpılır. Üzerine erimiş, ılımış tereyağı, irmik, un, limon kabuğu rendesi ve toz badem eklenir. Kısa süre çırpıldıktan sonra kar haline getirilimiş yumurta akı eklenir. Tahta kaşıkla azar azar karışıma eklenir ve yavaş hareketlerle karıştırılır. Orta büyüklükte fırın tepsisi bol yağlanır, revani hamuru dökülür, düzeltilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana dek pişirilir. Sıcak revaniye soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince kare kare kesilir, servise sunulur.

Not: Yumurta akları kar halinde revaniye katıldığı için kabartma tozu kullanılmaz.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
revani, saray, saray usulu revani malzemeleri, saray usulu revani nasıl yapılır, saray usulu revani tarifi, saray usulu revani yapılışı, usulu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Revani - Revani Tarifi - Resimli Revani Tatlısı ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 1 16.10.18 15:25
Rüyada Revani Görmek - Rüyada Revani Görmek Açıklaması ve Yorumu - Revani Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 29.12.12 03:12
Saray Usulü Aşure AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 01.10.11 19:09
Saray Usulü Lahana Dolması ASYA Dolmalar Ve Sarmalar 0 26.01.10 19:25
Saray Usulü Piliç Sarma Berfin Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 07.08.08 15:32


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2