tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Elmalı Milföy
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Tatlı ve Kek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Elmalı Milföy
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
2275
LinkBack
Seçenekler
07.06.11, 04:14
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Melodi
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 508
Konular: 383
Puan Grafiği
Rep Puanı:1514
Rep Gücü:32
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 17
36 Mesajına 49 Kere Teşekkür Edlidi
:
Elmalı Milföy
Elmalı Milföy
Malzemeler:
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet rulo milföy
Süslemek İçin:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları, renkleri dönene kadar kavurunuz. Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz. Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz. Rulo milföyü, bütün olarak tezgâha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm. pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm. aralığında kısa şeritler halinde kesiniz. Elmalı cevizli harcı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız. Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir. Aynı işlemi kalan 2. Rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye diziniz. (Milföy hamuru yağlı olduğu için.Yumurtayı bir kâsede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürünüz.. En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alınız.. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Ne kadar uzaksın öyle
Yollar bitmiyor
Günler bitti
Yıllar bitti
Gece gündüz ömür bitti
Seninle...
Melodi Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Akasya
Tags
elmali
,
elmalı milföy
,
milfoy
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Özel Elmalı Şakir Akça Konuk Evi Öğrenci Pansiyonu Elmalı Antalya
Serap
Antalya
0
01.09.12
01:46
Ispanaklı Milföy - Ispanaklı Milföy Tarifi
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
18.06.12
02:15
Antalya Elmalı İlçesinde Bulunan Özel Öğrenci Yurtları Adresi ve Telefonları - Elmalı
Betül
Antalya
0
11.09.11
03:07
Elmalı Milföy Tatlısı
Güllü
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
27.09.08
00:48
Elmalı Milföy Pasta
Berfin
Pastalar ve Börekler
0
07.08.08
18:34
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
22:11
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread