tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İçi Dolu Parmak Tatlısı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
671

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 31.03.11, 23:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart İçi Dolu Parmak Tatlısı

İçi Dolu Parmak Tatlısı

Malzemeler

Hamuru için;
125 gram yumuşak margarin
1 adet yumurta
yarım çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı irmik
aldığı kadar un
İçi için;
5 adet ceviz
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
biraz tarçın
Şerbeti için;
2 bardak toz şeker
2.5 bardak su
2-3 damla limon suyu
En üstü için;1 su bardağı irmik

Hazırlanışı
İlk önce şerbeti hazırlayın.Kaynayan şerbete limon suyunu damlatın ve ocağı kısın 10 dakika kısık ateşte yoğunlaşsın.Ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
Hamur için olan malzemeyi bir kaba alın ve iyice yoğurun.Unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.15 Dakika dinlendirin.Ceviz ve fındığı robottan iri bir şekilde çekin ve içine şeker ve tarçını ekleyin.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın içine fındıklı cevizli harçtan koyup elinizle hamuru düzelterek köfte şekli verin.Bir tabağa az aza irmik koyun yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayın.Yağlanmış tepsiye dizin.180 Derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Tatlının ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin.İyice soğumuş olan şerbeti üstlerine dökün.Tatlı iyice soğuyunca servis yapın.
Not:Bu tatlıyı daha önce yediğimde içi boş yedim ve bana yavan geldi.Bende Kıbrıs’ta içi dolu diye bir tatlı vardı onun iç harcını bu tatlıya yaptım böylesi daha güzel oldu.İsteyen içini boş bırakabilir yani…İçi için evinizdeki badem ve fıstığı da katabilirsiniz bende ikisi vardı aslında içi doluda bütün kuru yemişler bir araya katılır.Fındık,fıstık,badem ve ceviz ezmesiyle de yapılabilir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dolu, içi dolu parmak tatlısı, parmak, tatlisi, İci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Parmak Görmek - Rüyada Parmak Görmek Açıklaması ve Yorumu - Parmak Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 22.11.21 17:41
Kahve Falında İçi Dolu Dörtgen Şekli Görmek Ne Demektir - Kahve Falında İçi Dolu Dört Tarot Kahve Falı 1 27.03.19 18:27
Rüyada Dolu Görmek - Rüyada Dolu Görmek Açıklaması ve Yorumu - Dolu Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 2 04.05.18 22:19
İki Parmak Yüzükler - İki Parmak Yüzükleri Berfin Takı Modelleri ve Takı Tasarım 0 23.05.13 13:36
Parmak Nedir - Parmak Yapısı - Parmak Yapısı Hakkında SERDEM Biyoloji 0 10.09.11 01:28


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:29 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2