tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Bademli Mousse
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Tatlı ve Kek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bademli Mousse
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
576
LinkBack
Seçenekler
15.03.11, 23:37
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Bademli Mousse
Bademli Mousse
Malzemeler:
* 4 yaprak jelatin
* 200 gr labne peyniri
* 300 ml süt
* 100 gr krem şanti
* 1 çorba kaşığı acıbadem likörü
* 100 gr kıyılmış badem
* 2 yumurta akı
* Tuz
* 60 gr pudra şekeri
* 250 gr böğürtlen
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 2-3 çorba kaşığı portakal suyu
* Yarım limon
Hazırlanması:
* Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin. Labne peynirini çırpın.
* Sütü ısıtın. Jelatini sudan çıkarın. Suyunu süzdükten sonra sütün içinde eritin. Jelatinli sütü, labne peyniri ile iyice karıştırın.
* Krem şantiyi hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
* Ardından krem şantiyi, limon kabuğunu, limon suyunu, bademi ve likörü peynirli karışıma ilave edin.
* Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpın. Üzerine pudra şekeri ekip peynirli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp en az üç saat soğumaya bırakın.
* Böğürtleni ayıklayıp yıkayın. Birkaç tanesini kenara ayırın. Kalanları 100 ml suyun içinde ısıtın. Bir süzgeçten geçirin. Sos için böğürtlen suyunu, şeker ile karıştırın. Sosu ısıtın ama kaynamamasına dikkat edin. Ardından hazırladığınız sosu soğumaya bırakın.
* Hazırladığınız mousse’dan üçgen formlar kesip tabaklara yerleştirin. Üzerine ya da yanına sos döküp birkaç böğürtlen ile süsleyerek servis yapın. Dilerseniz servis tabağını değişik taze baharatlarla da süsleyebilirsiniz.
Tags
bademli
,
bademli mousse
,
mousse
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Bademli Şükrü Saraçoğlu İlköğretim Okulu Ödemiş İzmir - İzmir Ödemiş Bademli Şükrü Sa
Pelince
Anaokulu - İlköğretim
0
14.07.14
17:10
Bademli Güllaç - Bademli Güllaç Tarifi - Bademli Güllaç Yapılışı
Okyanus
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
12.07.13
02:08
Rich Mint Chocolate Mousse
ASYA
İngilizce Yemek Tarifleri
0
04.05.11
19:04
Hazelnut Chocolate Mousse
ASYA
İngilizce Yemek Tarifleri
0
04.05.11
19:04
Denizsaçı (mousse de corse)
Serap
A-B-C-Ç-D-E-F ile Başlayan Şifalı Bitkiler
0
23.03.08
11:23
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
22:56
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread