tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bademli Mousse
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
576

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.03.11, 23:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bademli Mousse

Bademli Mousse



Malzemeler:
* 4 yaprak jelatin
* 200 gr labne peyniri
* 300 ml süt
* 100 gr krem şanti
* 1 çorba kaşığı acıbadem likörü
* 100 gr kıyılmış badem
* 2 yumurta akı
* Tuz
* 60 gr pudra şekeri
* 250 gr böğürtlen
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 2-3 çorba kaşığı portakal suyu
* Yarım limon



Hazırlanması:
* Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin. Labne peynirini çırpın.
* Sütü ısıtın. Jelatini sudan çıkarın. Suyunu süzdükten sonra sütün içinde eritin. Jelatinli sütü, labne peyniri ile iyice karıştırın.
* Krem şantiyi hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
* Ardından krem şantiyi, limon kabuğunu, limon suyunu, bademi ve likörü peynirli karışıma ilave edin.
* Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpın. Üzerine pudra şekeri ekip peynirli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp en az üç saat soğumaya bırakın.
* Böğürtleni ayıklayıp yıkayın. Birkaç tanesini kenara ayırın. Kalanları 100 ml suyun içinde ısıtın. Bir süzgeçten geçirin. Sos için böğürtlen suyunu, şeker ile karıştırın. Sosu ısıtın ama kaynamamasına dikkat edin. Ardından hazırladığınız sosu soğumaya bırakın.
* Hazırladığınız mousse’dan üçgen formlar kesip tabaklara yerleştirin. Üzerine ya da yanına sos döküp birkaç böğürtlen ile süsleyerek servis yapın. Dilerseniz servis tabağını değişik taze baharatlarla da süsleyebilirsiniz.

AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bademli, bademli mousse, mousse


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Bademli Şükrü Saraçoğlu İlköğretim Okulu Ödemiş İzmir - İzmir Ödemiş Bademli Şükrü Sa Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 14.07.14 17:10
Bademli Güllaç - Bademli Güllaç Tarifi - Bademli Güllaç Yapılışı Okyanus Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 12.07.13 02:08
Rich Mint Chocolate Mousse ASYA İngilizce Yemek Tarifleri 0 04.05.11 19:04
Hazelnut Chocolate Mousse ASYA İngilizce Yemek Tarifleri 0 04.05.11 19:04
Denizsaçı (mousse de corse) Serap A-B-C-Ç-D-E-F ile Başlayan Şifalı Bitkiler 0 23.03.08 11:23


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:56 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2