tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Naneli ve Çikolatalı Kek
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
610

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.03.11, 23:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Naneli ve Çikolatalı Kek

Naneli ve Çikolatalı Kek



Malzemeler:
* 125 gram naneli çikolata
* 75 gram bitter çikolata
* 250 gram toz şeker
* 5 adet yumurta
* 250 gr un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 100 gram soyulmuş ve kıyılmış badem
* 100 gram hindistan cevizi
* 150 gram labne peyniri
* 50 gram hindistan cevizi
* 175 gram margarin
* 3 çorba kaşığı hindistan cevizi likörü
* 50-75 ml süt
* 1-2 çorba kaşığı marmelat
* Kalıp için bir miktar yağ

Hazırlanması:
* Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Naneli çikolataları 10 dakika dolapta bekletip doğrayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kenarda bekletin.
* Küçük bir kapta labne peyniri ve hindistan cevizini karıştırıp, labneli karışımı margarin ve 180 gr şeker ile çırpın.
* Karıştırırken yumurtaları tek tek ilave edin. Unu, kabartma tozu ve bademle karıştırıp sütle birlikte karışıma ilave edin.
* Hamuru ikiye bölüp bir kısmını 50 gr hindistan cevizi ve likörle karıştırın. Diğer yarısına naneli çikolata tanelerini ve ılık bitter çikolatayı karıştırın.
* Kek kalıbını yağlayıp koyu renk hamuru kalıba dökün. Üzerine diğer hamuru katıp bir çatalla hafif karıştırın.
* Fırında 60 dakika pişirin. Kalan toz şekeri bir tencerede karamel kıvamına gelinceye kadar ısıtın.
* Kalan hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış alüminyum folyonun üzerine döküp sertleşmesini bekleyin.
* Küçük küçük doğrayın. Marmelatı ısıtıp, henüz soğumamış kekin üzerine gezdirin. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi krokantı serpebilirsiniz.

AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cikolatali, kek, naneli, naneli ve çikolatalı kek, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Naneli Ayran - Naneli Ayran Tarifi - Naneli Ayran Yapılışı Berfin İçecekler 0 08.07.13 19:47
Karadutlu Çikolatalı Kek Tarifi - Karadutlu Çikolatalı Kekin Yapılışı ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 18.04.13 20:45
Naneli Kayısılı Komposto - Naneli Kayısılı Komposto Tarifi Berfin Hoşaflar Kompostolar 0 30.07.12 02:01
Çikolatalı Keşkül Tarifi - Çikolatalı Keşkül Nasıl Yapılır - Çikolatalı Keşkül ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 03.12.11 01:59
Naneli Sos Çiçek Soslar 0 16.04.08 05:30


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:32 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2