tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Elmalı Toplar
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Tatlı ve Kek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Elmalı Toplar
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1740
LinkBack
Seçenekler
22.10.10, 19:20
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Elmalı Toplar
Elmalı Toplar
Malzemeler
2 adet yumurta
1 paket pişirilmiş tereyagi 250gr
2 yemek kaşigi çırpılmış yogurt
1 veya 0,5 su bardaği kadar şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
4-5 Su bardağı Kadar Un
İçi İçin Gerekli Malzemeler;
5 adet Kabuğu Soyulmuş elma
yarım su bardağı Kadar Toz Şeker
1 su bardağı iri cekilmis ceviz içi
2 tatlı kasığı tarçın
Tatlımızın Şerbeti için Gerekli Malzemeler;
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Biraz limon suyu
Üzeri için İse Biraz Hindistan Cevizi
Elmalı Toplar Yapılışı;
Elmalar soyuyoruz ve rendeleyip şekerle güzelce haşlıyoruz .İyice suyunu çekince cevizler ve tarçınımızı ilave edip ocak kapatilir.Sonra Şerbetini Yapalım Serbeti için şeker, su tencereye konup 5 dakika kaynatip soğumasını bekleyelim.Eritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadar.Daha Sonra İse ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yoğuralım .Yumusak Kulak mememsi Kıvcamında ,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardaği arasi un kullanıyoruz.Daha sonra biraz bekletilip büyük bezeler yapilir ceviz büyüklügünde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konur.kapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizelim.Önceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanir.
Tatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazır Afiyet Olsun…
Tags
elmali
,
elmalı toplar
,
toplar
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Özel Elmalı Şakir Akça Konuk Evi Öğrenci Pansiyonu Elmalı Antalya
Serap
Antalya
0
01.09.12
01:46
Antalya Elmalı İlçesinde Bulunan Özel Öğrenci Yurtları Adresi ve Telefonları - Elmalı
Betül
Antalya
0
11.09.11
03:07
Kestaneli Toplar
AnGeL
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
01.07.09
21:50
Brownie Toplar
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
10.11.08
07:02
Peynirli elmalı toplar
FORUMCU
Mezeler
0
01.11.08
13:48
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
19:58
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread