tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Elmalı Toplar
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1740

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.10.10, 19:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Elmalı Toplar

Elmalı Toplar


Malzemeler
2 adet yumurta
1 paket pişirilmiş tereyagi 250gr
2 yemek kaşigi çırpılmış yogurt
1 veya 0,5 su bardaği kadar şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
4-5 Su bardağı Kadar Un

İçi İçin Gerekli Malzemeler;
5 adet Kabuğu Soyulmuş elma
yarım su bardağı Kadar Toz Şeker
1 su bardağı iri cekilmis ceviz içi
2 tatlı kasığı tarçın

Tatlımızın Şerbeti için Gerekli Malzemeler;
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Biraz limon suyu
Üzeri için İse Biraz Hindistan Cevizi



Elmalı Toplar Yapılışı;
Elmalar soyuyoruz ve rendeleyip şekerle güzelce haşlıyoruz .İyice suyunu çekince cevizler ve tarçınımızı ilave edip ocak kapatilir.Sonra Şerbetini Yapalım Serbeti için şeker, su tencereye konup 5 dakika kaynatip soğumasını bekleyelim.Eritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadar.Daha Sonra İse ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yoğuralım .Yumusak Kulak mememsi Kıvcamında ,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardaği arasi un kullanıyoruz.Daha sonra biraz bekletilip büyük bezeler yapilir ceviz büyüklügünde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konur.kapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizelim.Önceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanir.
Tatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazır Afiyet Olsun…
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
elmali, elmalı toplar, toplar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Özel Elmalı Şakir Akça Konuk Evi Öğrenci Pansiyonu Elmalı Antalya Serap Antalya 0 01.09.12 01:46
Antalya Elmalı İlçesinde Bulunan Özel Öğrenci Yurtları Adresi ve Telefonları - Elmalı Betül Antalya 0 11.09.11 03:07
Kestaneli Toplar AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 01.07.09 21:50
Brownie Toplar ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 10.11.08 07:02
Peynirli elmalı toplar FORUMCU Mezeler 0 01.11.08 13:48


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:58 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2