tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Alman Pastası
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Tatlı ve Kek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Alman Pastası
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
810
LinkBack
Seçenekler
22.10.10, 19:04
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Alman Pastası
Alman Pastası
MALZEMELER
4 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM PAKET MARGARİN
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI UN
KREMASI
2 KAŞIK ŞEKER
2 SU BARDAĞI SÜT
2 KAŞIK UN
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
100 GR MARGARİN
ÜZERİNE:PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
MARGARİNİ ERİTİP ILITIN.YUMURTA İLE ŞEKERİ ÇİRPIN.
ERİMİŞ MARGARİN,KABARTMA TOZU VE UNU EKLEYİP KARIŞTIRIN.
HAFİF YAĞLANMIŞ YUVARLAK KEK KALIBINA DÖKÜN.
TEPSİDEKİ PASTAYI,ORETADAN İKİYE KESİN.
ŞEKER,SÜT,U VE NİŞASTAYI KARIŞTIRARAK KISIK ATEŞTE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN.
KEKİN ALT PARÇASINA YANİ ORTASINA KREMAYI YAYIN.
İKİNCİ PARÇAYI YELEŞTİRİN VE ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİNİ SERPİN.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER
Keki için:
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya(42 gr)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket toz kremşanti
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
1. Sütün içinde şekeri, mayayı ve tuzu bekletin.
2. Mayanın çözülüp biraz köpürmesini bekledikten sonra yumurta, sıvıyağ ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
3. Üzerini kapatıp iki misli olana kadar bekletin.
4. Kabaran hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açarak bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
5. Yağlanmış tepsiye yerleştirip, yarım saat kadar da tepside beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
6. Bu esnada süt, un ve toz şeker ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema pişirin.
7. Biraz çırpıp ılıttıktan sonra kremşanti ve vanilyayı katıp mikser yardımıyla iyice karıştırın.
8. Krema soğuduktan sonra, ortasından enlemesine kestiğiniz ekmeklerin arasına kaşıkla ya da krema torbasıyla doldurun.
9. Diğer parçayı üzerine kapatıp üzerine pudra şekeri serpin. Üsteki parçayı pudra şekeri yerine çikolata sosuna da batırabilirsiniz.
Tags
alman
,
alman pastası
,
pastasi
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Alman Çoban Köpeği - K9 Köpekleri - Alman Çoban Köpeği Resimleri
Fenci
Köpekler
1
15.02.15
22:44
Alman Atasözleri - Türkçe Alman Atasözleri - Almanca Atasözleri - Almanların Atasözle
Nokia
Atasözleri ve Açıklamaları
2
22.01.15
17:24
Arap Kızı Pastası Tarifi - Arap Kızı Pastası Nasıl Yapılır - Arap Kızı Pastası
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
03.12.11
02:14
Alman Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:03
Alman Pastaları
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
09.11.08
22:07
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
22:48
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread