tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Milföylü Baklava
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1831

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.10.10, 18:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 8
Konular: 3
Puan Grafiği
Rep Puanı:1020
Rep Gücü:0
RD:Nisan has much to be proud ofNisan has much to be proud ofNisan has much to be proud ofNisan has much to be proud ofNisan has much to be proud ofNisan has much to be proud ofNisan has much to be proud ofNisan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 5
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Milföylü Baklava

Milföylü Baklava




Malzemeler:
Milföy hamuru (14 adet)
Antep fıstığı (1 su bardağı)
Toz şeker (1 su bardağı)
Margarin (5 yemek kaşığı)
Sıvıyağ (4 yemek kaşığı)

Şerbeti için:
Toz şeker (3 su bardağı)
Su (2 su bardağı, soğuk)
Limon (1/4 adet)

Hazırlanışı:
Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı soğuk su koyun ve kaynatalım.Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içinde bırakalım. Başka bir tencereye 5 yemek kaşığı margarin ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyup, yağı erimeye bırakalım.7 adet milföy hamurunu üst üste koyup , bir oklavayla açalım. Çok da ince olmayacak şekilde açtığımız hamuru, hamur kesme rulosu ile tepsimizin büyüklügünde keselim. Kestigimiz hamuru tepsinin içine yerleştirip, tepsinin alt yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde serelim. Üzerine 1 su bardağı antep fıstığı serpelim. Fıstıkları bir spatulayla hamurun üzerine iyice yayalım.Diğer 7 adet milföyü üst üste koyup bir oklavayla diğer hamurun kalınlıgında açın. Tepsiyi açtığınız hamurun üzerine koyun ve hamuru tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde kesin. Kestiğiniz hamuru tepsinin içine, fıstıkların üzerine koyun. Hamura, tepsinin kenarlarını kapayacak şekilde elinizle bastırarak şekil verin. Kenarlardaki fazla hamuru rulo ile kesip, çıkarın. Erittiğiniz yağı tatlının üzerinde gezdirerek dökün. Yağladıgınız tatlıyı 12 parça olacak şekilde dilimleyin. Ve önceden 170 derecede ısıttığınız fırına vererek yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.Bu sürenin sonunda üzeri kızaran ve iyice kabaran tatlınız fırından alıp, tezgaha koyun. Kaynayan şerbeti de tezgaha alarak bir kepçeyle, şerbeti tatlının üzerinde gezdirerek dökün. Hazırladıgınız baklavayı servise hazır hale getirin.



hasblogcu'dan alıntı
Nisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Nisan Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
baklava, milfoylu, milföylü baklava, milföylü baklava tarifi, milföylü tatlılar -, milföylü tatlılar hakkında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Baklava Görmek - Rüyada Baklava Görmek Açıklaması ve Yorumu - Baklava Rüya Tab Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.03.13 00:57
Pudingli Baklava - Pudingli Baklava Tarifi ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 06.08.12 02:39
Milföylü Pilav ASYA Makarnalar-Pilavlar 0 02.09.09 02:21
Milföylü Piliç Budu Berfin Tavuk Yemekleri 0 07.08.08 16:20
Milföylü Zeytinli Börek Okyanus Aperatifler 0 25.02.08 19:32


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:16 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2