tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Milföylü Baklava
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Tatlı ve Kek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Milföylü Baklava
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1826
LinkBack
Seçenekler
20.10.10, 18:04
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Nisan
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 8
Konular: 3
Puan Grafiği
Rep Puanı:1020
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 5
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edlidi
:
Milföylü Baklava
Milföylü Baklava
Malzemeler:
Milföy hamuru (14 adet)
Antep fıstığı (1 su bardağı)
Toz şeker (1 su bardağı)
Margarin (5 yemek kaşığı)
Sıvıyağ (4 yemek kaşığı)
Şerbeti için:
Toz şeker (3 su bardağı)
Su (2 su bardağı, soğuk)
Limon (1/4 adet)
Hazırlanışı:
Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı soğuk su koyun ve kaynatalım.Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içinde bırakalım. Başka bir tencereye 5 yemek kaşığı margarin ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyup, yağı erimeye bırakalım.7 adet milföy hamurunu üst üste koyup , bir oklavayla açalım. Çok da ince olmayacak şekilde açtığımız hamuru, hamur kesme rulosu ile tepsimizin büyüklügünde keselim. Kestigimiz hamuru tepsinin içine yerleştirip, tepsinin alt yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde serelim. Üzerine 1 su bardağı antep fıstığı serpelim. Fıstıkları bir spatulayla hamurun üzerine iyice yayalım.Diğer 7 adet milföyü üst üste koyup bir oklavayla diğer hamurun kalınlıgında açın. Tepsiyi açtığınız hamurun üzerine koyun ve hamuru tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde kesin. Kestiğiniz hamuru tepsinin içine, fıstıkların üzerine koyun. Hamura, tepsinin kenarlarını kapayacak şekilde elinizle bastırarak şekil verin. Kenarlardaki fazla hamuru rulo ile kesip, çıkarın. Erittiğiniz yağı tatlının üzerinde gezdirerek dökün. Yağladıgınız tatlıyı 12 parça olacak şekilde dilimleyin. Ve önceden 170 derecede ısıttığınız fırına vererek yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.Bu sürenin sonunda üzeri kızaran ve iyice kabaran tatlınız fırından alıp, tezgaha koyun. Kaynayan şerbeti de tezgaha alarak bir kepçeyle, şerbeti tatlının üzerinde gezdirerek dökün. Hazırladıgınız baklavayı servise hazır hale getirin.
hasblogcu'dan alıntı
Nisan Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Pelince
Tags
baklava
,
milfoylu
,
milföylü baklava
,
milföylü baklava tarifi
,
milföylü tatlılar -
,
milföylü tatlılar hakkında
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada Baklava Görmek - Rüyada Baklava Görmek Açıklaması ve Yorumu - Baklava Rüya Tab
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
20.03.13
00:57
Pudingli Baklava - Pudingli Baklava Tarifi
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
06.08.12
02:39
Milföylü Pilav
ASYA
Makarnalar-Pilavlar
0
02.09.09
02:21
Milföylü Piliç Budu
Berfin
Tavuk Yemekleri
0
07.08.08
16:20
Milföylü Zeytinli Börek
Okyanus
Aperatifler
0
25.02.08
19:32
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
12:31
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread