tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kuğu Tatlısı
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Tatlı ve Kek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kuğu Tatlısı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
669
LinkBack
Seçenekler
14.07.10, 22:59
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kuğu Tatlısı
Kuğu Tatlısı
Malzemeler
Hamuru için,
1 su bardağı su
Yarım su bardağı küp doğranmış tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Kreması için
Yarım litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı margarin
1 paket toz krem şanti
1 çay bardağı süt
Üzeri için
Pudra şekeri
Servis için,
Çikolata sosu
Hazırlanışı
Tatlının hamurunu hazırlamak için orta boy bir tencereye tereyağı, su ve unu alıp karıştırın.
Karışım pürüzsüz bir kıvam aldığında pudra şekerini ilave edin.
Yumurtaları teker teker hamura ekleyip hızlıca karıştırın.
Kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişirin.
Pişen hamuru ocaktan indirip soğuması için bekletin.
Soğuyan hamuru krema sıkma torbasına doldurun.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.
Hamurdan 2 yemek kaşığı kalacak şekilde yuvarlak olacak biçimde fırın tepsisine sıkın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Krema sıkma torbasında kalan hamuru kuğuların boynunu yapmak için fırın tepsisine kıvrımlı şekiller halinde sıkın.
Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Muhallebisini hazırlamak için tencerede yarım litre süt, un, margarin ve toz şekeri karıştırın.
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi ılınması için bekletin.
Krem şantiyi hazırlamak için derin bir kapta toz krem şanti ve 1 çay bardağı sütü mikserle çırpın.
Kıvamı koyulaşınca krema sıkma torbasına doldurun.
Kuğu tatlısının yuvarlak hamurlarını ortadan ikiye bölün.
Hamurun alt katına önce muhallebi sürün sonra krem şanti sıkın.
Hamurun diğer parçasını üzerine kapatın.
Kuğunun boynunu yapıştırmak için uç kısmını muhallebiye batırın.
Tatlı hamurunun ortasına batırın.
Servis tabağına çikolata sosu dökün.
Kuğu tatlısını üzerine yerleştirin.
Pudra şekeri serpin.
Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
Afiyet olsun.
Tags
kugu
,
tatlisi
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Doğu ve Batı Mitolojisinde Kuğu - Mitolojide Kuğu - Mitolojilerde Kuğu
Kartal
Genel Kültür
0
05.08.14
16:24
Kuğu Duvarkağıtları
ASYA
Wallpaper-Duvar Kağıtları-Ekran Koruyucu
0
08.09.12
21:45
Rüyada Kuğu Görmek - Rüyada Kuğu Açıklaması ve Yorumu - Kuğu Rüya Tabiri
Tarot
H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
03.09.12
18:02
Kahve Falında Kuğu Görmek Ne Demektir - Kahve Falında Kuğu Anlamı ve Açıklaması
Tarot
Kahve Falı
0
17.01.12
03:06
Kuğu (Cygnus) - Kuğu Resimleri - Kuğu Hakkında Genel Bilgiler - Kuğu Kuşu
Fenci
Kuşlar
0
13.07.10
22:52
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
08:43
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread