Şekerpare Tarifi Tatlının tarifi için netten baya bir arama yaptım ama tariflerin hepsinde farklı malzeme ve ölçü vardı bende tüm tariflerden ortalama bir ölçü çıkarıp yaptım süperrrrrrrrr oldu şimdi yaptıgım tam ölçü ve tarifi verecem.Acaba acemi şansımıydı bilemem ikinci yapışımdada güzel olursa söylerim buradan)))))))) Malzemeler 1 paket margarin(tercihen tereyag eklenebilir ben sevmem) 1 su bardagı irmik 1 su bardagı pudra şekeri 4 su bardagı un 3 yumurta(1 sarı üstüne sürmek için ayrılır) 1 kabartma tozu 1 vanilya şerbeti için 3 bardak şeker 4 bardak su limon Yapılışı - önce şerbeti koyun indirmeden ocaktan birkaç damla limon koyun
- yagı biraz eritin ama çok değil birazı erimeden kalsın tencerede ve sogumaya bırakın
- bir kapta yumurta ve şekeri çırpın
- sogumuş yagı ekleyin
- un,irmik,kabartmatozu,vanilya ekleyip yogurun şekil önemli değil size kalmıştepsiyi yaglamanıza gerek yok
- 250 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin
- şerbeti ılık tatlısı sıcak olmalı ben şerbetten sonra dövülmüş fıstık döktüm üstüne oda tercih meselesi isteyen pişmeden üzerine fıstık, çeviz, fındık vs koyabilir
son bir not şerbet biraz cıvık olmalı ben öyle yaptım ve birkaç saat dinlenmeli benimki şerbeti çekip dinlendikten sonra çok güzel oldu
Afiyet olsun