Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı - Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı Tarifi Malzemeler :
3 Su B. Söke Un
125 Gr. Tereyağı
1 Yumurta
Aldığı Kadar Su
1 Çimdik Tuz
Ara Katları İçin:
2 Çorba K. Yumuşak Margarin
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Şeker
3,5 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın. Şerbet soğuk olarak katılacağı için önce şerbet yapılmalı ve soğutulmalı.
Hamuru hazırlamak için; karıştırma kabına unu, tereyağını ve yumurtayı koyup yoğurun. Tuzu, aldığı kadar suyu ve biraz yoğurdu ekleyip iyice yoğurun.
Bezelere ayırıp her parçayı orta boyda açın. Mümkünse 1 saat dolapta dinlenmeye bırakın.Üstüste koyduğunuz hamuru unlayarak açın.
Rulo şeklinde yuvarlayın ve küçük küçük kesin. üzerlerine basarak ince yuvarlak hale getirin. Kızartma yağında kızartın. Üzerlerini yeşil fıstık ve kaymakla süsleyin.