Tavada İrmikli Sünger Tatlısı
tavada irmikli sünger tatlısı tarifi - tavada irmikli sünger tatlısının yapılışı - tavada irmikli sünger tatlısı nasıl yapılır malzemeler;
3 yumurta
1 kahve fincani ince irmik
1 kahve fincani un
1/2 limon suyu
1 paket kenton kabartma tozu
2 su bardagi sivi yag
suslemek icin kenton krem santi
serbet icin;
2 su bardagi toz seker
3,5 su bardagi su
1 paket kenton vanilya
yapılışı:
1. Yumurtalari hafifce cirpin.
2. Un ,irmik,limon suyuve kabartma tozunu ilave ederek karistirin.
3. Elde ettiginiz koyu kivamli hamuru buzdolabinda 10-15 dakika dinlendirin.
4. Serbet malzemelerini 2 dakika kadar kaynatarak sogumaya birakin.
5. Serbet sogurken tavada yagi kizdirin.
6. Kizan yaga hazirladiginiz hamurdan kasik kasik atin.
7. Her iki taraf kizarinca yagdan cikarip soguk serbete atin.
8. Sonra cikartip servis tabagina alin.
9. Krem santi ile veya kaymakla susleyerek servis yapin.