Fındıklı Burma Kadayıf - Fındıklı Burma Kadayıf Tarifi Fındıklı Burma Kadayıf - Fındıklı Burma Kadayıf Tarifi Malzemeler :
500 gr. tel kadayıf
100 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
File fındık Şerbeti İçin
5 su b. tozşeker
3,5 su b. su
1 dilim limon
Üzeri İçin
Toz yeşil fıstık Hazırlanışı
Kadayıfı lif lif açtıktan sınta tezgehe bir parça alın. İçine file fındıktan koyarak sarın. Yağlanmış tepsiye gül şeklinde sararak alın. Bütün kadayıf için aynı işlemi uygulayın. Tepsi dolunca üzerine bir boy küçük tepsiyi kapatın. Üzerine ağırlık koyarak bir süre oturması için bekleyin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Nar gibi kızaran kadayıfların ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti dökerek şerbetini çekene kadar bekleyin. Toz yeşil fıstıkla süsleyerek servis edin. |