İrmikli Puding Tarifi - İrmikli Puding Nasıl Yapılır - İrmikli Pudingin Yapılışı İrmikli Puding İrmikli Puding Nasıl Yapılır - İrmikli Pudingin Yapılışı Malzemeler 1,5 su bardağı süt 1 kahve fincanı irmik 30 gr. margarin 1 kahve fincanı tozşeker 1 adet yumurta 30 gr. badem 30 gr. kuru üzüm Kalıplar için yağ ve toz şeker 250 ml. kayısı suyu 1 yemek kaşığı nişasta 20 gr. yaprak badem Tarçın, karanfil, yenibahar Hazırlanışı Yumurtanın sarı ve beyazını ayıralım. Sütle irmiği kaynatıp sürekli karıştırarak hafif ateşte 5 dakika pişirelim. Margarin, şeker, tarçın, karanfil, yenibahar ve yumurta sarısını katıp karıştıralıma. Yumurta beyazını çırparak kar haline getirelim ve baharatlı karışıma ekleyelim. Karıştırarak kaynatalım. Çekilmiş badem ve üzümleri ilave edelim. 4 adet küçük kalıbı yağlayıp içine şeker serpelim. Hazırladığımız pudingi kalıplara dolduralım ve 1 saat buzdolabında bekletelim. Kayısı suyunu ısıtıp suda erittiğimiz nişasta ile koyulaştıralım. Pudingleri tabaklara çıkartıp kayısılı sos ve yaprak bademle servis yapalım. --------------Tualimforum İmzam-------------- |