tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İspanyol Keki
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1167

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.02.08, 21:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb İspanyol Keki





İspanyol Keki


Malzemeler:

8-10 dilim için:

80 gr bitter kuvertür
50 gr limon kabuğu şekerlemesi
50 gr file badem /110 gr un
150 gr marzipan
1 çubuk vanilya
80 gr Ultra Ustam
30 gr tozşeker
6 yumurta sarısı
6 yumurta akı
100 gr kayısı reçeli
Üzeri için:
300 gr bitter kuvertür
200 gr marzipan


Hazırlanışı:

Limon kabuğu şekerlemesi ve 80 gr bitter çikolatayı küçük küçük doğrayın. File badem ve unu ekleyip harmanlayın.
Marzipanı küp küp kesin. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bıçak ucuyla içindeki özü çıkarın. Marzipan, vanilya özü, Ultra Ustam, tozşeker ve 1 yumurta sarısını bir kaba alıp mikserle çırpın. Kalan yumurta sarılarını tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
Yumurta aklarını mikserle kar halinde çırpın. Yumurta sarılı karışıma sırasıyla yumurta akları ve unlu karışımı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. 24 cm çapında yuvarlak bir kalıbı yağlayıp un serpiştirin. Kek karışımını kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırının orta katında 45 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp keki soğutun ve kalıptan çıkarın.
Kayısı reçelinin 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalınını küçük bir kaba alın ve kısık ateşte hafifçe ısıtın. Kekin üzerine sürün. 300 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kekin üzerine ve yanlarına bolca sürün. Çikolata katılaşana kadar bekletin.
Marzipanı merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın. Papatya şekilli kalıpla kesin. Ortalarını hafifçe bastırarak çukurlaştırın. Her bir dilimin üzerine bir papatya gelecek şekilde kekin üzerine dizin. Papatyaların ortasındaki boşluklara kayısı reçelini paylaştırın. Dilimleyip servise sunun.





Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ispanyol keki, keki, İspanyol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Polonya Keki ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 18.04.13 20:43
İspanyol Omleti AnGeL Yumurta Yemekleri 0 22.10.10 19:25
İspanyol Yumurtası AnGeL Yumurta Yemekleri 0 26.10.09 01:56
Ananaslı Alt Üst Keki Berfin Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 07.08.08 18:11
Kayısı Keki Güllü Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 21.02.08 15:13


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:26 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2