tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
İspanyol Keki
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Tatlı ve Kek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İspanyol Keki
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1175
LinkBack
Seçenekler
02.02.08, 21:05
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
İspanyol Keki
İspanyol Keki
Malzemeler:
8-10 dilim için:
80 gr bitter kuvertür
50 gr limon kabuğu şekerlemesi
50 gr file badem /110 gr un
150 gr marzipan
1 çubuk vanilya
80 gr Ultra Ustam
30 gr tozşeker
6 yumurta sarısı
6 yumurta akı
100 gr kayısı reçeli
Üzeri için:
300 gr bitter kuvertür
200 gr marzipan
Hazırlanışı:
Limon kabuğu şekerlemesi ve 80 gr bitter çikolatayı küçük küçük doğrayın. File badem ve unu ekleyip harmanlayın.
Marzipanı küp küp kesin. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bıçak ucuyla içindeki özü çıkarın. Marzipan, vanilya özü, Ultra Ustam, tozşeker ve 1 yumurta sarısını bir kaba alıp mikserle çırpın. Kalan yumurta sarılarını tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
Yumurta aklarını mikserle kar halinde çırpın. Yumurta sarılı karışıma sırasıyla yumurta akları ve unlu karışımı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. 24 cm çapında yuvarlak bir kalıbı yağlayıp un serpiştirin. Kek karışımını kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırının orta katında 45 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp keki soğutun ve kalıptan çıkarın.
Kayısı reçelinin 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalınını küçük bir kaba alın ve kısık ateşte hafifçe ısıtın. Kekin üzerine sürün. 300 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kekin üzerine ve yanlarına bolca sürün. Çikolata katılaşana kadar bekletin.
Marzipanı merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın. Papatya şekilli kalıpla kesin. Ortalarını hafifçe bastırarak çukurlaştırın. Her bir dilimin üzerine bir papatya gelecek şekilde kekin üzerine dizin. Papatyaların ortasındaki boşluklara kayısı reçelini paylaştırın. Dilimleyip servise sunun.
Tags
ispanyol keki
,
keki
,
İspanyol
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Polonya Keki
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
18.04.13
20:43
İspanyol Omleti
AnGeL
Yumurta Yemekleri
0
22.10.10
19:25
İspanyol Yumurtası
AnGeL
Yumurta Yemekleri
0
26.10.09
01:56
Ananaslı Alt Üst Keki
Berfin
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
07.08.08
18:11
Kayısı Keki
Güllü
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
21.02.08
15:13
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
03:42
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread