Çikolata Soslu Kestane Şekeri Kestane şekerini kendi mutfağınızda pratik ve ekonomik bütçeyle hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık pişmiş kestane, vanilya aroması ve çikolata sosu nefis bir tatlının işaretleri. Malzemeler,
500 gr kestane
180 gr (3/4 su bardağı) şeker
500 gr (2 ½ su bardağı) su
½ tatlı kaşığı vanilya
1 paket çikolata sosu
1 avuç fındık içi
Hazırlanışı,
Kestaneleri bir bıçakla yarıp tencereye alın.
Üstünü geçecek kadar su koyarak tencerede kestaneleri kaynatın.
Bir delikli kepçe ile kestaneleri tencerenden alıp, sıcak veya ılıkken kabuklarını soyun.
Orta boy bir tencerede şekeri ve suyu sürekli karıştırarak eritin.
Vanilyayı şerbete ekleyip, ateşin altını açarak 5 dakika kaynatın.
Soyulmuş kestaneleri şerbet tenceresine ekleyin.
Kestaneler iyice yumuşayana kadar 45-60 dakika pişirin.
Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Şerbetin içinde yumuşamış kestaneleri servis tabağına alın.
Her bir kestanenin üzerine fındık koyun.
Üzerine çikolata sosunu dökün.
Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun