ÇikolatalıNugat Malzemeler 125 gr. tereyağ Süt 4 su bardağı krema 150 gr. kahverengi çikolata 2 yemek kaşığı bal 4 yemek kaşığı badem Yemeğin Tarifi Kek kalıbına yağlanmaz kağıt serin. Orta boy tencerede tereyağını eritin. Süt, bal, tozşeker ve krema ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ateşin altını açın, sos karamel rengini alana kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirin. Şekerlemeyi kalıba döküp buzdolabında 3 saat donması için bekletin. Hazırladığınız sosu, dolapta beklettiğiniz şekerlemenin üstüne döküp bademlerle süsleyin. 2 saat kadar dolapta beklettikten sonra çıkarın ve kare şeklinde dilimleyip servis yapın. SOSUN TARİFİ Tencerede süt ve kakaoyu kaynatın. Tozşeker, tereyağ ve mısır nişastası ilave edin. Karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı elde ettikten sonra mikserle çırpın.