Çikolata Kaplı Kek İçi, dışı lezzetli nefis bir kek tarifi karşınızda: çikolata kaplı kek. Tek lokmalık kekler haftasonu kahvaltıları ya da beş çayı için en tatlı seçenek. Malzemeler,
3 adet yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Yeterince un
Çikolata Sosu için,
Yarım litre süt
2 kahve fincani seker
1 yemek kasigi tepeleme un
1 tatli kasigi margarin
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı,
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.
Sırasıyla yoğurt, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozunu ekleyin.
Boza kıvamına gelene kadar un ekleyip çırpmaya devam edin.
Küçük kek kalıplarını yağlayın.
Hamuru kek kalıplarına pay edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekleri pişirin.
Çikolata sosunu hazırlamak için tencereye margarini alıp eritin.
Üzerine unu ekleyip kavurun.
Süt, nişasta, şeker ve kakaoyu ekleyin.
Topaklanmaması için iyice karıştırın.
Sos koyulaştıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Pişen kekleri çikolata sosuna batırıp servis tabağına alın.
Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun