tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kruvasan Tarifi
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Tatlı ve Kek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kruvasan Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
887
LinkBack
Seçenekler
03.08.09, 00:33
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kruvasan Tarifi
Kruvasan Tarifi
Hazırlanışı zahmetli yemesi çok keyifli Kruvasan tarifi. Fırından çıkarıp yanında bir bardak çayla tadına baktıktan sonra uğraştığınıza değdiğini göreceksiniz.
Malzemeler
,
4,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
2,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gram tere yağ
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı su
Hazırlanışı,
Tereyağını ocak sıcaklığında yumuşatın.
Streç filmi tezgâhın üzerine serip üzerine tereyağı yayın.
Elinizle bastırıp tereyağın incelmesini ve düzleşmesini sağlayın.
Tereyağın üzerini Streç filmle kaplayıp donması için buzluğa kaldırın.
Yoğurma kabına unu alıp maya ve şekeri ekleyin.
Ortasını havuz gibi açıp ılık su, süt, tuz ve şekeri ekleyin.
Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kruvasan hamurunu oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirip, mayalanmasını sağlayın.
Tezgâhın üzerine un serpip merdaneyle çok inceltmeden hamuru açın.
Açtığınız hamurun ortasına donmuş tereyağını yerleştirin.
Hamuru kenarlarından tutup zarf gibi kapatın.
Yeniden merdaneyle bir parmak kalığında açın.
Hamuru tekrar zarf gibi katlayıp tekrar açın.
Açtığınız hamuru tepsiye koyup buzdolabında 12 saat bekletin.
Buzdolabından çıkardığınız hamuru üçgen şeklinde kesin.
Uzun kısımdan başlayarak yuvarlayarak sarın.
Fırın tepsisini yağlayıp Kruvasanları dizin.
Oda sıcaklığında 2 saat bekletin.
Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırıp kruvasanların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
kruvasan
,
tarifi
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Saçlarınız İçin Maya Maskesi saçlar için maske tarifi - maya maskesinin tarifi -
ASYA
Güzellik-Bakım-Makyaj
0
19.08.13
23:52
Körili Somon Şiş Tarifi - Körili Somon Şiş Tarifi Resimli
Berfin
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
30.09.12
17:47
Mantarlı Brokoli Salatası Tarifi - Diyet Yemekleri Mantarlı Brokoli Salatası Tarifi
AnGeL
Diyet Yemekleri
0
20.07.11
19:56
İngilizce Yemek Tarifi ve Türkçesi ,Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Tanem
İngilizce Yemek Tarifleri
0
31.05.10
22:26
Çikolatalı Kruvasan
AnGeL
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
01.07.09
21:28
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
22:31
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread