Meyveli Supangle
Malzeme - 2 adet muz
- 8 adet çilek
- 1 adet armut
- ½ kutu Sana Kase peynirli sandviç sürme
- ½ su bardağı iri çekilmiş fındık
- 4 su bardağı (750 ml) süt
- 1 paket kakaolu puding
- 8 adet yulaflı bisküvi
- Sosu İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı 1. Muzların ve armudun kabuğunu soyup, küçük küpler halinde doğradıktan sonra kararmamaları için limon sulu bir kâsede kullanana kadar bekletin. 2. Çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. 3. Derin bir tencereye 4 su bardağı sütü ve 1 paket kakaolu pudingi koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 4. Kakaolu pudingi ateşten alıp soğuttuktan sonra içine bir çırpıcı yardımıyla ½ kutu Sana Crème Bonjour peynirli sandviç sürmeyi karıştırın. 5. Küçük bir kâsede 1 su bardağı sütü ve tarçını karıştırıp yulaflı bisküvileri bu sos ile ıslatıp servis kâselerinin dibine eşit olarak bisküvileri kırıp dağıtın. Kalan tarçınlı sütü kâselere eşit olarak koyun. 6. Üzerlerine doğranmış çilekleri, muzları ve armudu koyun. 7. En son olarak meyvelerin üzerlerini kakaolu puding ile kaplayıp oda sıcaklığında iyice soğutup buzdolabına kaldırın. Meyveli supanglelerin üzerlerini iri çekilmiş fındık ile süsleyin. 8. Arzuya göre vanilyalı dondurma ile birlikte servis edin.