Muzlu Malibu Güzeli
MALZEMELER:
- 8 Adet elma
- 1 Su bardağı şeker
- 1 kg muz
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
KREMASI:
- 1 lt süt
- 3 Çorba kaşığı un
- 1 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 2 Paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
- 1 Çay bardağı süt
- 1 Paket krem şanti
HAZIRLANIŞI: Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerını çıkaralım ve küçük parçalar halinde doğrayalım.Tencereye koyup üzerine bir su bardağı şekeri ilave edelim.Elmalar bıraktıkları suyu çekene kadar yumuşak bir şekilde pişirelim.Ocaktan alalım küçük bir tepsiye yada borcama koyalım üzerini kaşık ile düzeltelim.Hindistan cevizlerini eşit olarak serpelim.Üzerine muz dilimlerini yerleştirelim.Beklemeye alalım. Tencereye sütü bir yumurtanın sarısını ve unu koyup güzelce çırpalım daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz bir krema yapalım.Kreme koyulaşınca ocaktan alalım ve içine vanilyayı ekleyelim.Kremayı ılımaya bırakalım. Kremamız ılık hale gelince sıraladığımız muzların üzerine dökelim ve bir kaşık yardımıyla üstünü düzeltelim.Orta ısıdaki fırında 15 dk kadar pişirelim ve fırından alalım.Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyip isteğe bağlı olarak kremşanti ile üzerini süsleyelim.Buzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapalım.