Etimekli Şeftali Tatlısı
Malzemeler
2 Şeftali
1 Paket Etimek
1 Su Bardağı Şeftali Suyu
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Muhallebi için:
4 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşiğı Un
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
Sos için:
3 Şeftali
2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç)
Yemeğin Tarifi
Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın Etimekleri cam bir tepsiye dizin Şeftali suyu su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin
Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın
Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin Soğuduktan sonra likör ilave edin
Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın