Tahinli Fındıklı Sarma Malzemeler: - 3 adet yufka, - 1.5 su bardağı tahin, - 1 su bardağı toz şeker, - 1 su bardağı dövülmüş fındık, - 1 tatlı kaşığı tarçın, - 1 yumurta sarısı, - 1/2 su bardağı pudra şekeri. Yapılışı: Çukur bir kapta tahin, şeker, tarçın ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız harcın 1/3'ünü yufkanın üzerine yayın. İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yuvarlak kısımdan başlayıp rulo yapın. Diğer yufkaları da rulo yapın. 5 cm. eninde verev olarak dilimlere kesin. Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.