Cevizli Pamuk Prenses MALZEMESİ 8 su bardağı un 250 gr. erimiş margarin 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık su 1 paket kabartma tozu Tuz İçi için: 2 su bardağı ceviz 1 su bardağı pekmez Şurubu için: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su TARİF Cevizleri irice dövüp pekmezle karıştırın. 2 bardak suyla tozşekeri kaynatın. Soğuması için bekletin. Margarini eritin, sıvıyağ, ılık su, tuz ve karbonatı karıştırın. İçine yavaş yavaş un ilave edip sert bir hamur tutun. 20 dakika bekletin. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın. Her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun kenarlarını keserek dikdörtgen şekline getirin. Ortasına cevizli pekmezi uzun bir şerit halinde koyun. Hamuru rulo haline getirip ters çevirin. Sonra da 3-4 santim kalınlığında kesip tepsiye dizin. 175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğumuş şurubu üstüne gezdirerek dökün.