Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı 2 Adet havuç
4 Adet sert elma
2 Adet portakal
4 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı esmer şeker
3 Çay bardağı süt
2 Kahve fincanı irmik
4 Adet yumurta akı
1 Çorba kaşığı margarin
Tuz Hazırlanışı
* Portakalların suyunu sıkın.
* 1 Portakalın kabuğunu rendeleyin.
* Havuçları iri rendeleyin.
* Elmaları soyup, ince ince dilimleyin ve portakal suyu ile ıslatın.
* 4 Adet yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın.
* Süt, irmik ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.
* Elde ettiğiniz yumuşak hamura havuç rendesini ekleyin.
* Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip, kar haline gelinceye kadar çırpın.
* Hamura yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
* Fırın kalıbını yağlayıp, bir kat elma bir kat hamur şeklinde döşeyin.
* Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
* Önceden ısıtılmış fırına verip, pişirin. --------------Tualimforum İmzam-------------- |