Gelin Hanım Tatlısı 500 gr kayısı 1 Su bardağı şeker 1 Su bardağı haşlanmış pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 1 Su bardağı ceviz 1 Su bardağı üzüm 1 Çay kaşığı tarçın 6 Adet karanfil 1 Adet havuç rendesi 1 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı hindistancevizi Hazırlanışı * Kayısıları akşamdan suya koyun. * Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp, 5 dakika haşlayın. * Suyunu süzün ve soğutun. * Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm, tarçın koyun ve karıştırın. * Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun. * Kayısıları cam bir tepsiye dizin. * Üzerine şekeri serpin, karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun. * Üzerini folyo ile kapatıp, fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. * Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp, tabağa dizin. * Soğuk olarak servis yapın.