Yeşil Yayla Tatlısı Yeşil Yayla Tatlısı 1 Komposto kasesi dövülmüş antep fıstığı
50 gr ince kıyılmış antep fıstığı
1 Çay bardağı tozşeker
1 Çay bardağı un
5 Adet yumurta
1 Tutam tuz
1 Çorba kaşığı irmik
Yarım Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2.5 su bardağı tozşeker
2 Su bardağı su
Yarım limon suyu Hazırlanışı
* Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın.
* Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın.
* 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın.
* 1 Çay bardağı unu, 1 Çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin.
* Kabartma tozunu katın.
* 1 komposto kasesi dövülmüş antep fıstığını ekleyin.
* Kalıbını yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün.
* 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
* Bu arada şerbeti hazırlayın.
* Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın.
* Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın.
* Soğutun.
* Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
* Üzerine ince kıyılmış antepfıstığı serpin.
* Dilimleyip servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- |