Selver Paşa Tatlısı 2 Su bardağı süt 3 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 3 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı tozşeker 200 gr bayat ekmek içi Şerbet için : 1.5 Su bardağı tozşeker 1 Tatlı kaşığı limon suyu 1 Su bardağı su Hazırlanışı * Tencereye ufalanmış ekmek içini koyup, üzerine süt ilave edin. * Sütü çektikten sonra yumurta, tozşeker ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. * Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye yayıp, orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.(Pişerken kabarırsa kabaran yerleri bıçak ucuyla delin.) * Tepsiyi fırından çıkarmadan 20 dakika önce şerbeti hazırlayın. * Şeker ve suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. * Sıcak şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine gezdirin. * Şerbeti iyice çekip tamamen soğuduktan sonra fıstıkla süsleyip baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın.