Armut Tatlısı Armut Tatlısı Malzemeler :
• 6 adet armut
• 4 su bardağı pudra şekeri
• 5 su bardağı su
• 1 paket vanilya
• 1/4 su bardağı süt
• 2 çay bardağı toz şeker
• 4 adet yumurta
• 4 yaprak jelatin
• 1 kutu çiğ krema Sosu için: • 1/2 su bardağı süt
• 1 yumurta sarısı
• 1 çorba kaşığı bal Hazırlanışı :
Pudra şekeri, su ve vanilyayı bir tencereye koyup 5 dakika kaynatın. Ayıklanmış ve ikiye bölünmüş armutları şerbetin içine atın ve yumuşayana kadar içinde tutun. Soğuduktan sonra ince ince dilimleyin. Jelatini ılık suda eritin. Toz şekeri, 2 çorba kaşığı su ile yakıp karamel haline getirin. Karamel rengini alınca üzerine 1 çorba kaşığı su ekleyin sıcak sütü de karamelli karışıma döküp karıştırın. Yumurta sarısını mixerle çırpın, karamelli karışımına ekleyerek hafif ateşte devamlı karıştırarak krema haline getirin. Jelatinleri kremaya ekleyin, ara sıra karıştırarak kremayı soğumaya bırakın. Çiğ kremadan 1 parmak eksiğini mixerle çırptıktan sonra kremaya ekleyin. Muhallebi kaselerini streç film tabakası ile kapladıktan sonra kenarlarına armut dilimlerini üst üste gelecek şekilde dizin. Hazırladığınız kremayı ortasına dökün. Kaseleri buzdolabına koyup 6 saat bekletin. Sosu için, yumurta sarısı ve sütü karıştırp benmari usulü pişirin. Bal ilave edip karıştırın. Kaselerdeki kremalı armutu ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Etrafına hazırladığınız sostan dökün. dökları ters ters çevirerek Tarçın ve kuş üzümü ile süsleyerek servis yapın --------------Tualimforum İmzam-------------- |