![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Bademli Milföylü Çıtırlar ![]() malzemeler: 16 tane külah için: 12 adet milföy hamuru 1 litre süt 6 yemek kaşığı nişasta 6 yemek kaşığı şeker 2 poşet krem şanti 2-3 yemek kaşığı file badem süslemek için; çilek,toz yeşil fıstık pudra şekeri yapılışı: Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin. (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.) Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın). Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.) Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
bademli, citirlar, milfoylu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bademli Güllaç - Bademli Güllaç Tarifi - Bademli Güllaç Yapılışı | Okyanus | Ramazan Yemekleri-Tatlıları | 0 | 12.07.13 02:08 |
Milföylü Baklava | Nisan | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 20.10.10 18:04 |
Milföylü Pilav | ASYA | Makarnalar-Pilavlar | 0 | 02.09.09 02:21 |
Milföylü Piliç Budu | Berfin | Tavuk Yemekleri | 0 | 07.08.08 16:20 |
Milföylü Zeytinli Börek | Okyanus | Aperatifler | 0 | 25.02.08 19:32 |