Hindistan Cevizli Adana Halkası HİNDİSTAN CEVİZLİ ADANA HALKASI İçindekiler: 2,5 su b. un 2 su b. su 50 gr margarin 3 veya 4 yumurta 1 tatlı k. tozşeker 1 çay k. tuz 1 çorba k. irmik 1 çorba k. hindistan cevizi 1 çorba k. nişasta şerbeti için: 3,5 su b. tozşeker 2,5 su b. su 1 dilim limon üzeri için: hindistan cevizi kızartmak için: sıvıyağ Hazırlanışı: Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın. Daha sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın. En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin. Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun.Elinizi sıvıyağ ile yağlayın.Elinizin içine torba ile hamuru halka şeklinde sıkıp soğuk yağa atın. Tavanız dolunca altını yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın.Daha önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti emmesini sağlayın. Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın. Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini tavsiye ediyoruz. --------------Tualimforum İmzam--------------
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 03:53 ) değiştirilmiştir..
|